torsdag 7. februar 2008

The painted veil


Et kjærlighetsdrama basert på W. Sommerset Maughams roman.
Handlingen er lagt til 1920 tallet. En ung og lovende lege gifter seg med en overfladisk ung kvinne fra den engelske overklassen. Han av kjærlighet, hun for å slippe unna en dominerende mor.
Det unge ekteparet flytter til Shanghai, der Walter (spilt av Edward Norton) jobber. I Shanghai blir Kitty (spilt av Naomi Watts) hodestups forelsket i Charles Townsend, som senere viser seg å være notorisk utro. Walter finner ut av dette forholdet og tar frivillig (og hevngjerrig) en stilling i en liten landsby i Kina som er herjet av en dødelig koleraepidemi. Kitty blir tvunget til å bli med.
Denne reisen fører dem etter hvert nærmere hverandre, og det vokser frem en kjærlighet mellom dem.

All den lidelsen som koleraen er skyld i, gir både Walter og Naomi en ny mening med livet, en endret måte å se ting på. De vokser både i personlighet og de vokser sammen, og finner til slutt frem til hverandre.

Filmen er spilt inn i vakre omgivelser, og filmens budskap er også vakker. Filmen har nok ingen overraskelsesmomenter, all handling er egentlig ganske forutsigbart, men filmen er uansett like bra.

Det er interessant å se kontrastene filmen bygger på; vakker natur, kjærlighet vs kolera og lidelse for eksempel. Og det er også interessant å se hvordan en kjærlighetshistorie kan ta form i en så fullstendig uromantisk miljø som her.

Kan absolutt anbefales!

Ingen kommentarer: