lørdag 15. august 2009

Høsten 2009 sminketrender

Dolce & Gabana

Røde lepper

En gjenganger og spesielt på høsten. Lite er mer sofistikert! Til hverdags holder du makeupen driskè ellers, men nå er det lov å matche røde lepper til markerte øyne på kvelden! Jeg ville nok likevel holdt meg unna veldig mye farger i øyemakeupen til røde lepper, men kjører gjerne vamp med sotede øyne og rød leppestift!
Føler du deg ukomfortabel med røde lepper, prøv bærfarger.

Ellers viser catwalken også blekrosa lepper - bruk foundation på leppene først, så både holder og vises fargen bedre. Til høsten kommer MAC Pro med en leppefoundation, MAC Lip Eraser, som kan være perfekt for dette formålet, jeg skal holde utkikk på Ebay for å sikre meg en!
Til søte rosa lepper er det kjempefin med tykk svart 60tallskajal!

Marc Jacobs
Sotede øyne

Sotede øyne, nok en klassiker og min favoritt fest makeup. Til denne looken anbefaler jeg Chanels Smoky Eyes Palette, alt du trenger!

Men, sotede øyne handler ikke lengre om svart og grå toner, nå kan du leke med farger! Tenk 80talls! Blått, grønt, lilla, gull og masse kajal!

Som tidligere nevnt, glem regelen om at fokuserer du på lepper, skal øynene være nøytrale og omvendt, men husk bare at det som fungerer på catwalken ikke alltid er like pent IRL, og med mye farger kan du risikere å se ut som en klovn...

Tykk eyeliner og lange vipper sees mye, både tilkraftig og nøytral øyesminke ellers. Streken skal være tykk, spesielt fra litt før midten av øyelokket og ut. Det er ikke katteøyne vi er ute etter så mye som ordentlige dådyrøyne! Me like! en look jeg for øvrig synes er stilig til de røde leppene...

Chloe

Huden

Kjører du 80tallslooken vil lys hud og rød rouge gjøre looken komplett. Det er lenge siden rougen var på moten, men nå kan den altså taes frem igjen!

Ellers er de frisk, naturlig hud som gjelder. Friske rosa kinn komplementerer denne looken. Generelt sett ser det ut som om solpudderet kan legges på hylla en stund, ta heller frem produkter som gir en sunn og "naturlig" glød.

Alexander Wang

Naturlig

Selv om mye farger, markerte lepper og øyne dominerer, er det fremdeles plass for en naturlig makeuplook. Alexander Wang, Balmain, Diane von furstennberg og Givenchy foretrekker alle et litt nakent ansikt. Concealer, foundation, litt solpudder, maskara og litt leppepomade og du er good to go!

Balenciaga

Bryn

På catwalken har det værtstort med blekede bryn. Hvorvidt dette er noe som kommer til å taes vel imot hos folket vet jeg ikke. Jeg håper ikke! Det som tar seg bra ut på catwalken er ikke alltid like fint IRL.
Bortsett fra barberte bryn er det fortsatt forrige sesongs naturlige bryn som gjelder, så ikke overplukk!

Chanel
Negler

Negler skal i høst være mørke og dystre. Svart, grått og brunt er farger som går igjen.
Vil du heller ha lyse negler? Gå for mintgrønt! Chanels catwalk var preget av mintgrønne negler, og nå venter "alle" på at den mintgrønne neglelakken skal komme ut!

Balmain

Håret

Preget av sesongens 80 tallsmote er det i høst sideskillen som gjelder. Den skal være skarp og langt ut til siden.

Ingen kommentarer: