onsdag 4. juni 2008

Hånd og neglepleie

Apropos Jan Thomas' bok. I den forteller han at alderen først synes på hendene. Det har jeg aldri før tenkt på. Hendene er svært utsatt for vann, vær og vind, og eldres som følge av det fortere enn kanskje resten av kroppen. Og hendene er en svært synlig del av oss, derfor er det kanskje desto større grunn til å passe ekstra på de?


1. Skrubb hendene. Dette gjør de myke, stimulerer nydannelsen av celler og gir håndkremen bedre mulighet til å trenge inn i huden. Til dette er Body Shops Almond Oil Refining Hand Scrub super, men du trenger selvfølgelig ikke en egen håndskrubb til dette formålet, ansiktspellingen din gjør samme nytte (en produktjunkie som meg har selvfølgelig en egen peeling til enhver formål..)

2. Peel neglebåndene forsiktig. Her kan jeg anbefale Depends Nagelbands Peeling, som selges på Vita, den er billig og god.

3. Smør inn negler og neglebånd med en neglebåndsolje. Dette bør helst gjøres hver kveld ( og her slurver jeg, det blir for mange skjønnhetsrutiner for meg...)
Et godt tips er Opis Avoplex Nail & Cuticle Oil, den inneholder avocadooljer, og gir god fuktighet til negler og neglebånd. Denne kan kjøpes på LookFantastic. Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Creme er også veldig bra.
Å pleie neglebåndene er viktig fordi det er her grunnlaget for fine og sterke negler blir lagt.

4. Dytt neglebånd forsiktig tilbake med en orangepinne eller en fuktig Q-tip. Aldri klipp eller riv!

5. Fil neglene regelmessig. Bruk en glassfil til dette (selges på Estetique), de er skånsome mot neglen, og du file frem og tilbake og tette til fibrene ytterst slik at neglen ikke fliser seg opp.

6. Bruk en god håndkrem. Mine favoritter er: L'occitane håndkreme og Biotherms Biomains Age Delaying Hand & Nail Treatment.
Body Shop har også Almond Oil Hand Rescue Treatment, en intensiv fuktighetskrem for svært tørre hender som er veldig god. For ekstra myke hender, smør tykkt på og ha på bomullshansker over natten! I sol: bruk solfilter.
Når du smører på håndkrem kan du gjøre det til en god vane å samtidig massere hendene og neglebåndene, det øker blodsirkulasjonen, og stimulerer dermed til mer næring til neglene.

Ingen kommentarer: