lørdag 24. juli 2010

Blåbærpai



Blåbærene er her og det gir oss god grunn til å kose oss med deilig pai i helgen! Her en rask og enkel oppskrift på en klassisk blåbærpai. Frisk og kjempegod!


375 g hvetemel
1/2 teskje bakepulver
175 g smør, kald, i terninger
125 gram sukker
1 egg

300 g blåbær
sukker
melk til pensling


Bland mel og bakepulver i en bolle. Bland i smør og kna det inn til en klumpete deig med hendene. Ha i sukker. Pisk et egg og ha i til slutt. Deigen skal være fast.


Bruk 2/3 deler av deigen til å kle en en 23 cm paiform. Du kan enten kjevle ut deigen til det, eller som meg, trykke den inn i formen. Ha i blåbær og dryss over litt sukker. Kjevle ut resten av deigen og skjær til gitter over blåbærene. Pensle med melk og stek midt i ovnen i 190 g i ca 30 min eller til deigen er gyllenbrunt og blæbærene møre. (I min ovn tar det litt kortere tid).


Server med varm eller kald med vanlije is eller vaniljekesam.

Ingen kommentarer: