torsdag 19. august 2010

Høstmoten 2010/ 2011


70-tallet
Jeg synes 70-tallet alltid er der, det er liksom aldri helt den største trenden, men tendensene er der. Og det gjelder også i 2010/2011. Men det tidligre mest har vært bohotrenden som har regjert, er det nå det sofistikerte 70-tallet som gjelder. Stikkord: Bukser med vide ben og høyt liv, bowbluser, roll neck gensere, gjerne i kremfargede myke silkeaktige stoffer. Jumpsuits fremdeles og lange kjoler med lav utringing i shinny gjerne metalliske flagrende stoffer. enkle, nøytrale smykker. Lys pels (jaja, gjerne fake).


Chloe

Balmain

Sen 50- / tidlig 60-tallet
Ladylike, under-kneet, smal i livet og utsvingte skjørt fra tidlig 60-tall er i vinden som adri før. Noe å takke Mad Men for? Jeg synes de er swell! For vinter se etter skjørt i ull, gjerne i rutet stoff. Kombiner med en ettersittende topp og kitten heels. Eller hva med søte ankelsokker i strappumps? Den søte hestehalen med krøll er selvsagt.

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Evt kan man velge et mer ettersittende skjørt / kjole fra tidlig 60-tallet, med høyt smalt liv og lengde under kneet.
Accessories: Skjerf om halsen, hansker og selvfølgelig rød leppestift!


Militær
Ja, enda. Men ikke helt det samme, for mens den tidligere militærtrenden var inspirert av tidligere tiders militæruniformer er 2010/ 2011 insipirert av dette århundrets militær og flyverklær. Det vil si; funksjonelt, militærgrønt eller navy. En militærjakke eller kåpe er nøkkelplagget denne sesongen. Militærjakkene må gjerne ha en sauskinnskrage og militærstøvlene være foret med saueskinn. Unngå likevel kamuflageprint, det er fremdeles fjortis. Men gå gjerne for flyvermoten, for mens alle kommer til kaste seg på militærtrenden kan du skille deg litt ut med flyverens slanke siluett, og mørkebrune skinnjakker. Og her kommer selvfølgelig aviatorboots med saueskinnspels. Jakker med saueskinnslinning er veldig veldig riktig, og du vil se de- overalt.

Burberry

Marc by Marc Jacobs

Burberry

Skinn
Det begynte forsiktig med skinnjakka, så skinnbuksa, nå er alle tenkelige plagg å se i skinn. Etterhvert som undertøysmoten har blitt større og større er det selvfølgelig også kommet undertøy i skinn. Jeg sa det, alle tenkelige plagg…
Bruken er som forrige sesongs, men vi ser nå flere fargede skinnplagg, grå, bruntoner og ikke minst rødt!

Camelcoat
Ikke egentlig en trend fra catwalken, men fra gatebildet. Ikke er det så mye å si om dette heller, annet enn at vi kommer til å se mye av det fremover. Kåpene er lange i år, gjerne til kneet. Jeg står over, ingen fan.


The Satorialist
Undertøytrend?
Jeg er ingen fan av denne trenden, men er glad for at det kommer mer tekkelige undertøysvarianter som kan brukes og ser bra ut under semigjennomsiktige bluser. Ellers gjør jeg det enkelt og bruker blondetopper under mine vanlige topper for å gi det en touch av denne trenden. Ripped stockings er vi vel ferdige med nå? Please?

Fløyel
Kommer alltid tilbake vinterstid! Ikke overdriv, men bruk det med stil. Elegante og enkle fløyelskjoler slår sjeldent feil. En dressjakke i fløyel er fint og diskret. Gå for grunge med skjørt eller shorts i nervøs fløyel og en mix av strikk og andre stoffer. Eller ta den helt ut (vanskeligere å gjennomføre) med en dandy 70 talls versjon med fløyels hotpant eller jumpsuit. Dog, ikke for enhver…


Generra

Jill Stuart

Button Up
Knepp igjen. Helt opp og uansett plagg.

Jenni Kayne

Dries Van Noten

Accessories
Kne, overkne og lårhøye strømper. Perfekt under boots eller støvletter. Strømpene skal synes over støvlene. Hvite tights eller strømper kommer vi til å se mer av.

Gaspard Yurkievich

Accessories med dyreprint!
Dries Van Noten

Capes, cloaks og sjal er det mye av i år, capes har egentlig så vidt entret motebildet tidligere, men kommer nå altså for fullt.
Elie Saab

Når gjelder smykker roer vi det ned i år, men skal du bruke smykker er det ringer som gjelder. Gjerne 70-tallsinspirerte som moodringen og ringer med store slipte steiner. Vi er litt ferdige med hodeskaller ol lignende og er også litt leie store bling-bling ringer. Gå heller for opake steiner, som onyx, amber, lapis osv. Bruk gjerne flere av gangen, men ikke overdriv.

Sko
Over-knee boots, dessverre for oss korte mennesker, veldig tøff, men nesten umulig for oss å bære.
Ellers følger wedges med fra i fjor. Nytt fra i år er clogs og kittenheels.

Prada


Ingen kommentarer: