mandag 22. februar 2010

Tikei Primer


Jeg har fuktfattig hud med en fetere T-sone: Normalt er ikke dette et p0roblem, bortsett fra at jeg blir litt blank på panne og nese utover dagen. Men snart skal jeg ut og reise, og jeg regner med at det blir varmt, fuktig og mye farting. Derfor har jeg forberedt meg litt, og testet noen primere. Det jeg er ute etter er at det skal være mineralsminke (til hverdagsbruk), det skal holde makeupen fresht hele dagen, og holde blanke partier matt. Om det er primer eller finishing pudder er forresten egentlig også det samme, bare det gjør jobben!

Den første primeren for testing er primeren fra Tikei.

Pulveret er helt hvitt ibeholderen, men det synes ikke når man tar det på.
Ingrediensene er mica og silica, mica er vel mest for en jevn myk konsistens, men silicaen står for å dempe blanke partier siden det virker oljeabsorberende. Mica er en ingrediens man nesten ikke kommer utenom i mineralsminke, men man bør være obs på at det er en allergen, og enkelte kan reagere på det. Silica er vel et must for mattende og oljeabsorberende effekt, men er ekstremt uttørrende.

Påføringen at Tikeis primer var håpløst, uansett hvor lenge jeg venter med påføringen etter fuktighetskrem og hvor lite primer jeg tar på blir resultatet kakete, noe som forverrer seg når jeg etterpå tar på foundation. Pudderet legger seg i alle linjer du måtte ha OG trodde du ikke hadde. Man ser rett og slett ut som en gammel dame etter påføringen. MEN; huden har ikke antydning til blanke partier hele dagen!

Nå er dette nok et produkt for de med fet hud, noe som også står på Tikeis hjemmesider (Speciellt utvecklad för fet hy.) Det står også:"Fungerar också utmärkt som en primer för ögonskuggor". Nei, ikke prøv det, primeren er for utørrende for å kunne brukes på den sensitive huden på øyelokket!
Selv om du har fet hud så tror jeg jeg kun ville startet med en liten prøve før jeg kjøpte fullsize. Prisen er det inting å si på, dette er absolutt billige produkter å teste.

Alt i alt: anbefales ikke!

Har dere noen anbefalingen til mineral primere, finishing powders eller mineral veils?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har også prøvd Tikei sin primer, og jeg var ikke overbevisst jeg heller. Men, det jeg lurer på er om du har funnet riktig ansiktskrem?

Jeg har nemlig brukt Dermalogica Active moist en stund og den er fantastisk. Lukter ikke godt, men jeg har aldri blitt fet eller blank i huden når jeg har brukt den. Derimot når den tok slutt begynte jeg å prøve ut Hydra Floral (Decleor) som luktar "mums/nam" og huden ble deilig återfuktet, men jeg merket at jeg ble en discokule i T-zonen :-(

Bare en liten tanke...

All That Glam sa...

Dermalogica blir nok for fet for meg. Egentlig så har jeg ikke et så stort problem med Tsonen min, jeg vil bare ha en primer til aktive dager og når jeg skal være litt ekstra fin. Jeg tror denne primeren ble litt for voldsom, rett og slett.
Bruker pr nå Decleors Radiance Smoothing Cream, som gir fukt, men ikke fett. Problemet mitt er at bruker jeg noe som ikke gir masse fukt tørrflasser jeg, noe som heller ikke er pent.. Har du prøvd andre primere d er fornøyd med?

Anonym sa...

Jeg kan ikke huske at jeg har prøvd en annen primer :-S
Beklager å ikke kunne hjelpe deg, men jeg håper at du finner en bra!