torsdag 23. juli 2009

Høstmoten 2009 / 2010Balmain, MarcJacobs, Pollini

Store skuldre

Store skuldre med balmain i spissen er en trend vi, til min store frustrasjon, ikke ser ut til å slippe med det første. No need for futher introduction, du vet vel allerede alt som er verdt å vite om denne trenden.
Emanuel Ungaro, Herve Leger by Max Azria, Marc Jacobs

80-tallet

80-tallet er fremdeles hot, og det betyr at vi kan ta med oss både leggings, sjokkrosa, koboltblått, paljetter og oneshoulders videre. Ikke meg imot :)
Louis Vuitton, DNKY, Alberta Ferretti

Skinn

Skinn går aldri av mote. Skinnbuksen, skinnskjørtet og motorsykkeljakka kan følge med videre, men den generelle tendensen er at snittet i skinnplagene nå er i en mer feminint siluett.
Marc Jacobs, Eli Saab, Proenza Schouler

Fløyel

Føyel pleier å dukke opp her og der vinterstids, men sjeldent i så stort omfang som nå. Fløyelen har dog i år en mer rocka uttrykk enn tidligere ved at stoffene er glossiere, metalliske brente effekter og har en grafisk print. Mens Marc Jacobs gjerne bruker fløyel til sitt 80-talls going on, er fløyel ellers brukt mye til kroppsnære cocktailkjoler, med en snev av rock. Fargene brukt er bærfarger, teal - typiske juvelfarger.
Burberry Prorsum, Luella, Christian Lacroix

Urbant Tweed

En kåpe av tweed ser ut til å være helt riktig denne sesongen, aller helst i grått. Kåpen bør også ha medium til lang lengde. Kroppsnære skjørt eller kjoler i tweed er heller ikke å forakte og gir raskt en enkel eleganse.Louis Vuitton, Chloé, Balenciaga

Draperinger

Sensuelle draperinger i sarte rosa, pudder og champangetoner er på full fart inn. Gjerne i silkestoffer.Jil Sander, Jaeger London, Calvin Klein

Figursydd

Figursydd, med skarpe kanter og markert midje. Svart og grått står for en grafisk look.Lois Vuitton, Christian Dior, Chanel

Sko

Lårhøye støvletter blir definitivt en hit! Ellers er det fremdeles statementshoes som gjelder, men stilen er mer praktisk enn den var forrige sesong.
Its all in the details... Sjekk Christian Diors sko med BHstroppdetaljer!
Platå gjelder fortsatt. Det samme gjelder for ankelstøvletter.Chanel, Christian Dior, Marc Jacobs

Accessories

Vesken skal i høst være håndhold, om den er liten eller stor. Detaljer som studs, slange og krokodille gjør seg gjeldende. Ellers er det ikke så mye fokus på vesken lenger - fokuset ligger i skoene. It-vesken er død.
Oversized øredobber er i skuddet. Mange av designere hadde også store halskjeder, men husk! Enten eller... Stoore perler går igjen.
På bena: Thigths (strømper) i blonder, opaques og hvite.

5 kommentarer:

Marte sa...

fan av draperinger :)

All That Glam sa...

Og jeg av de lårhøye støvlettene :)

Bipbap sa...

Den sorte "dressjakken" fra Pollini var helt rå :D

Silje Elisabeth sa...

Har altfor brede slkuldre til å se bra ut med skulderputer.. bortsett fra det elsker jeg høstmoten..!! ..og fløyelsjakka henger selvfølgelig i skapet allerede ;)

All That Glam sa...

Jeg er heller ikke fan av skulderputer, men absolutt av fløyel. Ønsker meg et fløyelsskjørt:)