onsdag 4. mars 2009

Vårens sminketrender 2009

Det er dusere farger og pasteller som kommer. Mye søtt, men man kan også velge å rocke til sminke til, eksperimentere og spille på kontrasten mellom søtt og rocket.
Det skal være litt fresht!Lepper:
Knalle lepper følger med videre. Gå for bringebærrødt, plommefarget eller korall og rosa leppestiff. Leppene skal synes, men resten av makeupen skal ære så og si ikke eksisterende. Eller- dvs den skal ihvertfall ikke synes...

Også nude eller blek leppestift er i vinden. Spesielt paret med sotede øyne.

Har du en leppedtift fra vintersesongen du ikke vil slutte å bruke? Bland den med noe gjennomsiktig balm eller gloss for å lysne den noe og du er ready to go.Kraftige øyenbryn:
Jeg sier ikke du ikke skal la pinsetten ligge, brynene skal være naturlige, men veltrimmede.
Vippene skal være laaaange, det har lite å si om de er falske eller egne vipper.Mykt sotede øyne:
Sotede øyne er for en klassiker å regne, alltid på moten, men mens denne trenden tidligere har vært preget av mørke farger, er nå aller stiligst om man bruker sesongens trendfarger - pasteller. Og grønt! Sjekk selv:Øyne:
Rosa og grønt spesielt blir stort i vår, men også lavandel, aprikos og andre pasteller er fint. I catwalken så vi også mye ekspirementell øyensminke. Det er med andre ord lov å leke med sminken og prøve nye ting. Sommerens palett kan du bl.a finne hos MAC, YSL og Lacôme.

Metalliske skygger i knalle farger vil vi se mye av, og er perfekt til sotede øyne til fest!

Det blir mye markerte øyne, men ikke nødvendigvis markert i svart. Prøv blå, lilla eller grønn eyeliner å ramme inn øynene med! MAC har gode eyelinere i alle sommerens farger. YSL kommer ut med en blå i sin vårkolleksjon.
Jeg skal også sjekke ut flere av Bobbi Browns eyelinere, det ser ut til å være mange fine farger der.

Bobbi Browns lilla eyeliner på Erin Fetherstoneshowet.


Dior

Frisk og naturlig makeup:
Huden skal se sunn og frisk ut. La pudderet ligge i år og satt heller på gode renseprodukter som gir deg mindre fet hud.
Usminkede øyne og friske eplekinn! Blush i rosa, fersken og plomme.
Naturlig er Diors hovedtrend denne våren og kommer med en ny forundation som skal gi et veldig naturlig resultat.Negler:
Rosa, korall, lavandel, bærfarger og andre pasteller.

Det er ofte ikke så mye som skal til for å være ajour med sesongens sminke. Legg til et par pastellfargede øyenskygger til forrige sesongs sminke, kjøp deg en knallfarget eyeliner og gå fra foundation til farget dagkrem. Det er det!

.

2 kommentarer:

lisabet sa...

utrolig kult! likte trenden :D

All That Glam sa...

Jeg og:) Gleder meg til sommeren!