søndag 25. januar 2009

Vår / Sommer moten 2009

70-tallet: Luksusbohem: stikkord er; lange kjoler og flare jeans, frynser, mønstre, blomster og hårbånd. You get the picture!
Luksussafari - det skal være elegant, med innslag av flotte smykker og slangetrykk.


Diane von Furstenberg

Diane von Furstenberg
80-tallet:
Jeans; stenfargede, syrevaskede jeans og hullete jeans.

Balmair har gjor militær eller uniformsjakken stor, helst skal den ha store skuldre ( jeg vil nok styre unna akkurat det...) store knapper og masse gulldetaljer.

Oneshoulderkjoler tror jeg blir den store hiten, men også bandasjekjolen er tatt frem fra glemselen, dog nå i en mer leken og likevel feminin form.

Ellers vil vi se mye bare mager, den korte Tskjorten kommer, men personlig synes jeg den blir finere med en ensfarget tank under. Lets keep it classy!

Og du: Buksene skal rulles opp ;)


Givenchy

Narciso Rodriguez

Trashy: Hullete, istykkerrevet og råe kanter. Spesiel jeansene vil være trashy og hullete. Og igjen - med måte, å vise for mye er ikke lekkert!


Balmair

Balmair

Cowboy og indianer: Vi vil ha frynser, mocca og indianerinspirerte sko! Her er det detaljene som teller: en kul moccajakke, cowboyboots, indianerinspirete sandaler eller frynseveske kan være det eneste som skal til. Og selvfølgeig: slitte jeans!

Givenchy

Hermes

Stoffet: Jeans, jeans, jeans, slitt og hullete som sagt.
Transparente stoffer, krøllete (krinklete) stoffer og metalliske stoffer blir det mye av.
Paljettene følger oss videre, det gjør også naglene til en viss grad.
I kjoler og skjørt vil vi se mye volanger, gjerne tynt stoff og heller mange lag. En flapperkjole a la 20 tallet er også et must.

Plagget: Jumpsuits, til hverdags og fest, gjerne i dyreprint og / eller knallfarger.

Proenza Schouler

Chloe
Fargen: Fargene som regjerer er lakserosa, rosa, fersken , korallrødt, turkis, pastellerog nudes.

Bikinien: I år vil vi se mya av oneshoulder bikinien, utrolig fint på småbrystede jenter, ikke fullt så lekkert elers... Også monokinien blir det mye av.

Accessories: I 2008 var store bangles en hit. Og statement jewelry er her for å bli. Denne gangen er det statement danglies (øredobber) og statement necklaces . De kan ha geometriske fasonger, være etnisk inspirerte eller ha fargerike stener.
På skofronten er det nettingstilletter, platå (jo høyere, jo bedre) og kilehæl som gjelder. Indianersko blir også å se, og de skal være semsket og helst med frynser.
Innenfor veskefronten er alt lov,men det skal være unikt, med interessante farger, fasonger og teksturer - mao; itvesken er død.


Marc Jacobs

Marc Jacobs

Andre tendenser: Vintage og DIY
Finanskrisen har nok satt sitt preg også på motebildet. Vintageshopping har vært populært en god stund, og det kan se ut til at populariteten holder seg, ja, faktisk øker. I tillegg er DIY blitt en forkortelse alle vet hva er, og man er blitt flinkere til å lage ting selv, enten av noe man allerede har liggende i skapet eller av secondhand man syr / gjør om.
Kjøper vi nytt tenker vi mer kvalitet og vil at ting skal vare i tillegg til at vi er opptatt av å kjøpe klassiske plagg som ikke går av moten.

4 kommentarer:

Bipbap sa...

Ååå, stønn - Jeg DIGGER den stripete kjolen fra Narciso Rodriguez. Milde himmel, men den er vel uoppnåelig da :-(

Marte sa...

Jeg linker deg tilbake jeg:) fin blogg!

FrkTetlie sa...

For et flott innlegg! Og bra blogg! Jeg kan nesten ikke vente til sommern kommer! Shopping-yay!

All That Glam sa...

Bipbap: Håpe kjedebutikkene kommer med noen kjoler ala det snart!

Marte:Så hyggelig, takk!

FrkTetlie: Takk! Sommerklærshopping er det beste :) Allerede begynt jeg :)